A pierdut controlul volanului din cauza consumului de alcool. S-a ales cu dosar penal

Alcoolul consumat înainte de a se urca la volanul maşinii era cât pe ce să îl trimită pe un tânăr de doar 25 de ani pe patul de spital. Acesta a ajuns într-un şanţ de pe marginea drumului, deoarece a pierdut controlul volanului şi a ieşit cu maşina în decor. Din fericire, tânărul a scăpat cu câteva leziuni dar s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.

Atunci când i-au pus aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că tânărul avea o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Inconştient, acesta nu a ezitat să se urce la volanul maşinii. Acesta nu a mai reuşit însă să ajunga la destinaţie, deoarece, într-o curbă din comuna Plopşoru a pierdut controlul volanului şi a ajuns cu autoturismul în şant.

,,La data de 10 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Turceni au fost sesizaţi prin apelul 112, de un participant la trafic, din comuna Plopşoru, despre faptul că pe DE 79, localitatea Plopşoru a avut loc un eveniment rutier. Echipa operativă constituită s-a deplasat la faţa locului, ocazie cu care a constatat că un tânăr, de 25 de ani, din comuna Plopşoru, în timp ce conducea un autoturism, din direcţia Plopşoru, către Turceni, într-o curbă, a părăsit partea carosabilă, avariind autoturismul. În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Orăşenesc Turceni, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Cel în cauză nu a suferit leziuni care să necesite internarea, iar în momentul producerii impactului se afla singur în maşină. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influenţa alcoolului.” A declarat Miruna Prejbeanu, pirtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Din fericire, au fost înregistrate doar pagube materiale.

Post-ul A pierdut controlul volanului din cauza consumului de alcool. S-a ales cu dosar penal apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: