Apel către parlamentarii de Gorj pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu

Viceprimarul municipiului Târgu Jiu, Adrian Tudor, le cere sprijin parlamentarilor de Gorj pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu. Aleșii sunt sfătuiți să susțină și ei demersul municipalității, prin care se solicită fonduri la Ministerul Culturii, pentru ca măcar în anul celebrării Centenarului Marii Unirii să fie alocați banii necesarii restaurării monumentului. Edilul spune că s-au obținut deja toate avizele demarării proiectului.

Parlamentarii de Gorj, care trec săptămânal pe lângă Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu în drum spre birourile lor din Palatul Administrativ, pot pune umărul ca Târgu Jiul să obțină banii necesari restaurării monumentului. Viceprimarul Adrian Tudor a lansat chiar un apel către aleșii deputați și senatori, prin care le cere să facă demersuri ca Ministerul Culturii să aloce fonduri în acest scop. Astfel, parlamentarii ar putea evita rușinea ca Târgu Jiul să serbeze în 2018 Centenarul Marii Uniri cu un monument cârpit, pe ici, pe colo, cu ciment.

„Etapa a doua a proiectului legat de restaurarea Mausoleului a fost încheiată, sunt luate toate avizele necesare pentru a demara o licitație și pentru a depune dosarul la Ministerul Culturii, pentru a solicita fonduri pe programul național de restaurare. Cred cu tărie că după ce vom depune proiectul în cadrul programului național de restaurare vor trebui să intre în joc parlamentarii de Gorj. Trebuie să facem împreună potecă la Ministerul Culturii să aducem fonduri pentru a restaura acest monument foarte important pentru anul Centenar. Este momentul să vedem că parlamentarii vor deschide ușa Ministerului Culturii”, a declarat viceprimarul Adrian Tudor.

Bani în bugetul local

Adrian Tudor spune că le va cere inclusiv consilierilor locali să prevadă în bugetul local fonduri pentru restaurarea Mausoleului. „Sperăm să avem un răspuns cât mai repede din partea Ministerului Culturii, ca să știm dacă vom ataca această lucrare din bugetul propriu al municipiului Târgu Jiu sau cu fonduri de la Ministerul Culturii. Oricum, eu am solicitat să prindem bani în bugetul local, nu toată suma, măcar un capitol să îl prindem în planul de investiții, urmând să vedem ce decizie se va lua”, a mai spus edilul.

Post-ul Apel către parlamentarii de Gorj pentru restaurarea Mausoleului Ecaterinei Teodoroiu apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

M P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: