Locatarii din ANL-uri, restanţieri la plata chiriilor. Municipalitatea caută soluţii

Locatarii din ANL-uri nu îşi achită datoriile. Zeci de astfel de persoane se află pe listele restanţierilor. Suma pe care trebuie să o achite lunar este una foarte mică. Chiar şi aşa, municipalitatea are de recuperat de la datornici peste 60.000 de lei. Aceştia anunţă că vor lua toate măsurile necesare pentru a-şi recupera banii.

Au primit locuinţe de la stat, însă mulţi dintre chiriaşii ANL nu se îngrămădesc să-şi achite şi chiriile. De mai bine de o jumătate de an persoanele în cauză au uitat să mai treacă pe la casierie. Suma pe care trebuie să o achite fiecare familie în parte este cu mult sub preţul pieţei libere. Aceasta porneşte de la doar 32 de lei şi creşte în funcţie de veniturile fiecăruia. Sunt și tineri care au reușit să-și cumpere locuințele primite de la autoritățile locale. 25 de apartamente ANL au fost cumpărate anul trecut. Potrivit legii, Primăria nu poate evacua de una singură familiile pentru neplata datoriilor, ci poate face acest lucru doar în urma unor decizii ale instanţei.

,,Numărul persoanelor restante la plata chiriei este 77, iar suma datoriilor este de 65.850 de lei. Până în acest moment au fost vândute 25 de locuinţe ANL, iar în cursul anului 2018 vor fi date în folosinţă alte două blocuri de acest tip, ceea ce înseamnă 40 de apartamente”, a declarat Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Până în prezent, în municipiul Târgu Jiu au fost construite 15 blocuri de tip ANL pentru tinerii care nu au bani să-şi cumpere un apartament sau o garsonieră. Anul acesta, autoritățile locale vor da în folosință alte două blocuri, ceea ce înseamnă 40 de apartamente.

,,În prezent, în municipiul Târgu Jiu sunt 410 chiriaşi ANL. 15 astfel de blocuri sunt pe raza municipiului. Cuantumul chiriei pe lună pentru locuinţele ANL se încadrează între un minim de 32 de lei şi un maxim de 257 de lei. Acestea sunt sumele calculate conform prevederilor legale, respectiv legea nr 15298 actualizată”, a mai declarat Ana Maria Ianc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu Jiu.

Post-ul Locatarii din ANL-uri, restanţieri la plata chiriilor. Municipalitatea caută soluţii apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: