Motrenii trebuie să mai aștepte pentru a-și plăti dările!

 Angajații Direcției Fiscale a Primăriei Motru au revenit la lucru încă din a treia zi a anului 2019, însă taxele și impozitele nu vor fi încasate de acum, conform unui anunț scris cu carioca pe geamul instituției.

Polițista locală de serviciu din incinta fiscului ne-a informat că încasările încep săptămâna viitoare pentru că domnii funcționari sunt preocupați cu închiderea de an.

În majoritatea orașelor din țară se beneficiază de reduceri între 5% și 10% pentru plata impozitelor înainte de termen dar probabil la noi s-a considerat că cetățenii sunt mai bogați în 2019 și nu s-a aprobat în Consiliul Local Motru, hotărârea care prevedea reduceri. Propunerea făcută în luna noiembrie de reducere a impozitului cu 10% pentru persoanele juridice din oraș care își plătesc integral în primele trei luni taxele datorate la bugetul local, nu a trecut de votul aleșilor locali. De altfel, nici propunerea privind reducerea cu 5% a impozitelor pentru populație nu a avut succes, conform cotidianului Gorjeanul.

În România anului 2019, conducerea, pentru că așa se intitulează autorul anunțului a considerat probabil mai econom să scrie cu carioca un anunț în loc să folosescă o imprimantă în condițiile în care dotările și personalul care deservesc instituția Fiscului din Motru sunt destul de numeroase  în contrast cu populația din Motru care a plecat în mare parte în străinătate sau alte orașe mai dezvoltate.

Se vorbește  în țară despre plata online și ghișee automate precum cele din bănci dar în acest moment, acestea par doar un vis îndepărtat pentru Motru.

 Astăzi 3 ianuarie 2019, băncile încasează, asociațiile de proprietari la fel precum și alte unități private, lucru ce denotă profesionalism și un sistem mai bine pus la punct în privinta încasării banilor.

 Pentru a evita viitoare controverse și comentarii la acest articol ale postacilor de la diverse partide în privința datei când încep încasările, verificați înainte că sunt destule primarii ale caror directii fiscale  încasează si ofera reduceri pe 3 ianuarie 2019.

E prea puțin interesant faptul că așa proceda și fosta administrație sau dracu’ și lacu’.

Foarte mulți motreni se pregătesc să plece din nou la muncă în străinătate sau în alte orașe și poate ar fi dorit să plătească. Noi nu suntem București, Timișoara sau Cluj, noi suntem o zona aflată într-un declin economic și fără semne de revenire în viitorul apropiat, cu o populație plecată în pribegie dar cu multe promisiuni electorale.

Poate domnul primar înainte de dorința de a creea 6 noi posturi de director și un administrator public

 la primaria Motru  în 2019, ar binevoi să eficientizeze munca personalului din direcțiile pe care le are în 

subordine, în  condițiile în care populația orașului a scăzut de la 29.000 de locuitori în 1990  la 19.000 în 2019.

Eficientizarea serviciilor din subordinea primăriei  nu numai că  ar fi de bun simt dar nici nu costă bani ci doar o mai bună organizare.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: