Spărgător proefesionist la numai 18 ani

Einbrecher dringt in ein Haus ein.

Nici nu a împlinit bine vârsta majoratului că a şi fost încătuşat de oamenii legii. Un tânăr din Scoarţa a ajuns în vizorul poliţiei după o spargere dată la un birou al unei societăţi comerciale din municipiul Târgu Jiu. În urma anchetei, organele abilitate au descoperit cu stupoare că proaspătul major nu se afla la prima infractiune de acest gen.

Ultima spargere pe care a dat-o tânărul din Scoarța l-a adus în faţa instanţei de judecată. Acesta a pătruns în interiorul unui birou aflat in incinta unui magazin din Târgu Jiu, de unde a furat nu mai puţin de 11.900 de lei. Adolescentul a urmărit cu atenţie programul angajaţilor, s-a asigurat că nu este văzut de nimeni şi a acţionat nestingherit. Ghinionul a fost de partea sa, deoarece a fost surprins de camerele de supraveghere din magazin. La aproximativ două săptămâni de la spargere, oamenii legii au reuşit să dea de urma acestuia. Condus la audieri, acesta şi-a recunoscut vina. După lungi discuţii, cei care îl interogau şi-au dat seama că stau de vorbă cu un adevărat profesionist. Tânărul major nu se afla la prima spargere. În doar o jumătate de an, acesta avea la activ alte şapte infracţiuni.

„Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de un reprezentant al unei societăți comerciale din localitate, despre faptul că persoane necunoscute au pătruns într-o camera din incinta societății și dintr-un birou au sustras suma de 11.900 lei. În urma investigațiilor efectuate de polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgu-Jiu și a probatoriului administrat în dosar, a fost identificat un tânăr de 18 ani, din comuna Scoarţa, stabilindu-se faptul că este autorul faptei și a altor 7 infracțiuni de furt comise pe raza municipiului Târgu-Jiu, în perioada iunie 2017 – ianuarie 2018. Față de tânăr s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propuneri legale. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de furt”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Post-ul Spărgător proefesionist la numai 18 ani apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: