Trotuarele, adevărate patinoare. Zeci de gorjeni au ajuns la spital

Zeci de gorjeni au „căzut” victime ale poleiului. Cele mai afectate au fost persoanele cu o vârstă mai înaintată, care au alunecat şi au căzut după primul pas făcut pe gheaţă. Aceştia au ajuns la spital, majoritatea fiind internaţi din cauza fracturilor suferite. Municipalitatea face un apel la asociaţiile de proprietari şi administratorii spaţiilor comerciale să cureţe trotuarele de zăpadă şi gheaţă, să îndepărteze zăpada de pe suprafaţa scărilor de bloc, respectiv din faţa unităţilor economice în care îşi desfăşoară activitatea. În caz contrar, poliţiştii locali vor fi nevoiţi să împartă amenzi.

Aproape o sută de persoane au ajuns pe mâna medicilor, după ce au alunecat pe gheaţă. Trotuarele din municipiul Târgu Jiu au devenit adevărate patinoare pe care oamenii abia îşi mai menţin echilibrul. Acest lucru o arată numărul pacienţilor care s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe. O bună parte din cei care au ajuns la spital au rămas internaţi. Pentru toţi cei care au avut ghinionul să-şi rupă oasele, urmează acum câteva săptămâni de recuperare. Medicii spun că situaţiile de acest gen pot fi evitate dacă folosim încălţăminte adecvata şi dacă nu ieşim din casă dimineaţa, când totul este îngheţat afară.

,,Din datele furnizate de Serviciul de Primiri Urgenţe, s-au prezentat 96 de persoane pentru fracturi. Dintre acestea, 64 pentru membru superioar, 32 de membru inferior. Au fost şi 103 entorse şi 2 alte traumatisme” a declarat Ţiştea Marcoci Diana, director medical.

În Municipiul Târgu Jiu, mersul pe jos este o adevărată aventură iar pericolele sunt la fiecare pas. Chiar dacă oamenii sunt obligaţi să cureţe trotuarul din faţa blocului sau din faţa casei, nimeni se pare că nu face nimic. Cei care nu iau măsuri de îndepărtare a zăpezii sunt pasibili de sancţiuni.

,,Echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Târgu Jiu se află deja în teren pentru a vedea dacă sunt respectate obligaţiile prevăzute în actele normative. Conform Hotărârilor de Consiliu Local nr. 169 din 29.05.2006, privind aprobarea regulamentului de gospodărire a Municipiului Târgu Jiu, sancţiunile contravenţionale sunt între 300 şi 500 de lei. Facem un apel cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici, precum ţi celorlalte persoane juridice de pe raza municipiului, să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoară activitatea” a declarat Alexandra Petriţa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu Jiu.

Municipalitatea le-a adus deja la cunoştinţă cetățenilor, instituțiilor publice și agenților economici, că au obligația să curețe în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii, zăpada depusă și gheața formată, de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau își desfășoara activitatea, sediilor de firme, curților, terenurilor deținute, astfel încat traficul pietonal să se desfășoare în condiții optime. Îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișurilor blocurilor intră în atribuțiile și obligațiile asociațiilor de proprietari.

Post-ul Trotuarele, adevărate patinoare. Zeci de gorjeni au ajuns la spital apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

M P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: