Vacanțe ratate la Rânca din cauza zăpezii. Cabiner: ne-au speriat turiștii!

Rânca a fost și în acest an o destinație de poveste pentru cei care și-au făcut curaj să urce în inima muntelui. A nins mult și temporar drumul a fost închis însă intervenția drumarilor a fost promptă astfel încât cei care au optat pentru o minivacanța la munte au avut parte de ea. Autoritățile se declară mulțumite de gradul de ocupare în spațiile de cazare, cabanierii nu și speră la încasări mai bune de Revelion.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Salvamont Gorj, gradul de ocupare al spațiilor de cazare în Rânca a fost de peste 60% de Crăciun. În ciuda condițiilor meteo nefavorabile, turiștii care iubesc zăpada au venit la munte. „Din păcate vrema nu a fost bună însă de turiști ne-am bucurat. A fost visol și ceață însă oamenii au venit spre stațiune. Rânca a fost plină la 60-70% din capacitate. Au funcționat toate pârtiile din centru, centrele de inchirieri și centrele sportive, cabanieri au avut grijă să le pregătească programe specifice oaspeților. Au fost și câteva evenimente. Avem vreo 10 intervenții în ultimele zile dar noi seprăm ca pe zi de trece numărul evenimentelor neplăcute să scadă. Preconizăm că o să avem în perioada următoare un aflux de turiști. Noi vom fi pregătiți prin 10-12 salvatori zilnic în stațiune, cabinetul medical va funcționa 24-24 de ore și noi sperăm să intervenim la toate solicitările”, a declarat Sabin Cornoiu șeful Salvamonstiștilor gorjeni.

Turiști speriați cu TV-ul?!

Cabanierii se declară însă nemulțumiți de gradul de ocupare și spun că de vină pentru pierderile lor financiare este presa care a relatat situația de la fața locului. “La mine au ajuns toți turișții care și-au rezervat cu excepția unei sigure familii care a renunțat după ce a văzut la televizor că e viscol și drumul e închis. În schimb, la alți colegi nu au mai ajuns o parte din turiști, iar la o altă cabana nu au mai venit deloc cei ce rezervaseră. Păcat, pentru că oamenii care s-au pregătit cu angajați, programe, mâncare etc. Așa se întâmplă când cauți senzaționalul de parcă doar la Rânca ninge și e viscol. Ne-au speriat turiștii! Având în vedere că am avut multă zăpadă, cu excepția celor de la drumurile naționale, care ne-au ajutat să facem anumite străzi, autoritățile au fost total nepregătite. Cred că se gândeau că va fi ca în luna august. Nimeni nu ia zăpada de pe străzi, nimeni nu face un loc de refugiu”, a declarat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Articolul Vacanțe ratate la Rânca din cauza zăpezii. Cabiner: ne-au speriat turiștii! apare prima dată în Impact In Gorj.

Source: Impact in Gorj

M P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: